Kaksinpelin 2 vs 1 harjoitus

Miesten kaksinpeli on vuosien mittaan muuttunut varsin paljon. Tänä päivänä on varsin yleistä pelata verkolla pallot laakana vastustajan etukentälle etusyöttörajan tuntumaan – välillä pidemmällekin. Tavoitteena tällä ”sisään” pelaamisella on mm. vastustajan tarkkojen verkkodroppien eliminointi. Pallon ollessa selkeästi irti verkosta vastustajan mahdollisuus lyödä matalia nostoja/pusheja kuitenkin paranee. Näihin lyönteihin tuleekin olla valmiina.

Videon 2 vs 1 harjoitteessa sparraajat ovat vierekkäin. Pallorallit aloitetaan verkkopelillä laakana. Kumpikin puoli saa halutessaan nostaa/pushata pallon vastustajan takanurkkiin. Näistä lyönneistä palautetaan pallo aina takakentälle, jonka jälkeen seuraa vapaa hyökkäys. Hyökkäyslyönti palautetaan verkolle, ja homma alkaa alusta.

Harjoituksen kulku:

verkkopeliä hiukan pidemmälle (=sisään)
nosto/push takakentälle
palautus taakse
vapaa hyökkäys
puolustus verkolle

Yhteistyössä